top of page

LIVE PRACTICE - GYAKORLÁS, NEM TANFOLYAM!

avagy

- Gyakorlás élesben -

Lp logó.png

          Anyanyelvi közeg? Jó hangulatú, vezetett beszélgetés csapatban? Nemzetközi kapcsolatépítés? Rád figyelő és a beszélgetés után Téged segítő moderátor?
Ez a LIVE PRACTICE, és mindez egy virtuális térben.

Miért egyedülálló és régóta várt módszer a LIVE PRACTICE?

 • Mert újonnan megismert külföldi és hazai emberekkel élőben kommunikálhatsz

 • Mert a saját gondolataidról beszélsz, és a többieké inspirál

 • Mert betanult frázisok, tételek helyett, valóban társalogsz

 • Mert utazás, vagy munkából, tanulásból való kiesés nélkül teremthetsz nemzetközi kapcsolatokat

 • Mert nem vagy magadra hagyva, hiszen egy moderátor is jelen van

 • Mert a moderátor kifejezetten egyén specifikusan is figyeli a nyelvhelyességi hibákat, így valódi segítséget nyújt

 • Mert a virtuális találkozások (órák) előtt a moderátor számtalan téma javaslatot tesz, blog cikket, illetve videót küld, ami segíti a nyelvi felkészülésedet és lehetetlenné teszi a kínos feszengést a beszélgetések előtt

 • Mert alig várod, hogy heti 2x beszélgethess a csoporttagokkal

 • Mert a moderátor az órán kibontakozni segít, az oktatást az órát követően írásban teszi

 • Mert a moderátor az óra végén nyelvtani leckéket küld Neked, hogy minden téren fejlődj!

Mikor Neked való a LIVE PRACTICE?

 • Ha már valaha jól beszéltél egy nyelvet, de megkopott a tudásod, hiszen nem használtad

 • Ha beszélsz, tanulsz nyelvet, de nem volt alkalmad még kötetlenül, élő szóban gyakorolni

 • Ha eddig egyáltalán nem mertél megszólalni az általad tanult idegen nyelven

 • Ha a munkádban szeretnél előre jutni, esetleg munkahelyet váltani és sokat lendítene rajtad egy nyelv társalgási szintű ismerete

 • Ha nemzetközi kapcsolatokat építenél

 • Ha nem iskolapadban szeretnéd a táblánál magyarázó tanárt nézni, hanem a moderátori támogatást élveznéd

 • Ha szeretnél azok közé tartozni, akik tömegközlekedés közben magukban önkéntelenül már idegen nyelven mesélik el a gondolataikat, alig várva, hogy azt egy-két napon belül megoszthassák új barátaikkal.
   

A LIVE PRACTICE első 2 hetes időszaka ingyenes!

Milyen nyelven elérhető a LIVE PRACTICE?

 • Olasz 

Ungherese per gli italiani
 • Magyar olasz anyanyelvűeknek 

Partnereink közreműködésével az alábbi nyelvek indulnak hamarosan:

 • Francia

 • Angol

 • Német

 • Spanyol

A LIVE PRACTICE két didaktikai alapelve:

 1. Teaching Proficiency through Reading and Storytelling, vagyis a módszer lényege a történetek elmeséléséből és azok körül kialakult társalgásából áll. A „sztorikat” ki lehet találni szabadon is, de pár találkozás után valószínűleg kimerülnének a témák, így „szervezett” módon kerül elő az „inspiráció”, a tanár által publikált posztokból, a Blog cikkeiből stb.

 2. Flipped Classroom, vagyis nem „a tanár előad, a tanuló figyel, tanul” megszokott logika szerint zajlik a tanulás, hanem miközben a tanulók GYAKOROLNAK, a tanár az, aki figyel. A tanár nem AZ ÓRÁN magyarázza a nyelvtant, hanem órán kívül, jegyzetben. A tanulók így nem az órán tanulnak, hanem azon kívül. A virtuális találkozásokon gyakorlatba ültetik a megtanultakat.

A LIVE PRACTICE szervezése maximálisan rugalmas, Booking rendszeren keresztül, a csoportok átjárhatók, így ha valami közbejött valakinek a saját csoportja időpontjában nagy eséllyel részt vehet egy másik órán hasonló foglalkozáson.

 A LIVE PRACTICE nyelvgyakorlás ára: 12 000 Ft/hó. Az ár tartalmazza:

 1. A havi 8 foglalkozást (heti 2 alkalommal számítva)

 2. Foglalkozásonként az Órai jegyzetet, az adott órához kapcsolódó nyelvtani-lexikális magyarázatokkal.

Mit ad még Neked ezen felül a LIVE PRACTICE?

A LIVE PRACTICE ÖSSZEJÖVETELEK OLASZ ANYANYELVŰEKKEL, akik maguk is a MAGYART, MINT IDEGEN NYELVET szeretnének magyar anyanyelvűekkel gyakorolni.

 

A találkozások az Olasz Kultúrintézetben zajlanak.
 

Program:

 • Olasz Konyha Blogon közzétett friss média anyagok szakmai értékelése, azokon alapuló tematikus előadások, olasznyelvi kérdések-válaszok.

 • Fordítási versenyek, valamint azok eredményeinek kihirdetése, díjazása.
  A díjak rendszerint az Olasz Konyha Blogon szereplő olasz vállalkozások, éttermek, termékforgalmazók jóvoltából kerülnek kiosztásra.

Az Olasz Kultúrintézeti találkozások ingyenesek, de rendelkezni kell az Olasz Kultúrintézet tagsági kártyával. Részletek a SZABÁLYZATOKNÁL.

Olasz nyelvtanulási MŰHELYSZERŰ FOGLALKOZÁSOKAT is tervezzünk, például olasz          gasztronómiáról szóló videók (receptek a Giallo Zafferano partnerünktől) lefordítását,               feliratozását.

Az ÍRÁSBELI KOMMUNIKÁCIÓS KÉSZSÉG FEJLESZTÉSE ingyenesen a LIVE PRACTICE tanulóinak.

A gyakorlásnak az Olasz Konyha Blog ad keretet és olasz szakos tanárok közreműködésével valósul meg. A LIVE PRACTICE tanulói fordíthatnak olaszról magyarra, fogalmazásokat írhatnak olasz nyelven a blog cikkei alapján, mindet javításra kerül nyelvtani-lexikális magyarázatokkal, további példákkal.

A fordításokat pontokkal értékeljük, és a legjobbakat bónuszokkal, prémiumokkal jutalmazzuk.

SZABÁLYZATOK

 

Minden tevékenységnek (virtuális termi gyakorlásnak, Kultúrintézeti események részvétel feltételei, a Blogon való gyakorlásnak) vanak Szabályzatokban foglalt feltételei. A szabályzatok az adott tevékenység részletes leírását is tartalmazza.

 

Az OLASZ  LIVE PRACTICE Szabályzatért 

A HUNGARIAN LIVE PRACTICE Szabályzatért (Regolamento)

     További  LIVE  PRACTICE  típusú  gyakorlások 

LIVE PRACTICE Szaknyelv

Könnyen lehetsz abban a helyzetben, hogy már túl vagy ugyan egy sikeres gazdasági nyelvvizsgán (Corvinus, BGF, BME, Szent István Egyetem valamelyik vizsgáján), de már jó sok éve elő sem vetted a szavakat, nem gyakoroltál. Milyen nagy veszteség ez, hiszen gazdasági témáról beszélgetni tudni társaságban magnapság intelligenciára, jó tájékozódásra vall!

 

De lehet a te helyzeted akár az is, hogy még nyelvvizsga előtt állsz, megtanultad az anyagot, tudod a szavakat, viszont jó lenne gyakorolni!

 

Ha a kettő közül valamelyik igaz rád, akkor a LIVE PRACTICE Szaknyelvi szóbeli gyakorlás neked való!                                                          

Life Learning LIVE PRACTICE

Úgy vélem, hogy rengetegen vagyunk úgy az idegennyelv tudásunkkal, hogy valamikor valaha tanultunk valamilyen nyelven, de nem használjuk. Állandó jelleggel pedig nem lehet valamilyen tanfolyamra járni.

Ha mégis tudunk minimális időt, pénzösszeget, energiát rászánni a nyelvtudás karbantartására, a LIVE PRACTICE módszer ideális a célra: heti 2-szer szigorúan 45 percet jelent, és életszerű szóbeli kommunikációt gyakorlunk.

LIVE PRACTICE Gasztro
        A LIVE PRACTICE Gasztro az Olasz gasztronómiai szaknyelvi kurzus gyakorló modulja.

Ha már elkezdted az olasz nyelvet a kurzus tananyagai alapján, bizonyára tudod, hogy ezen „elméleti tananyagok” ki vannak egészítve interaktív online feladatsorokkal. Ezek biztosítják a tanultak begyakoroltatását multimédiás eszközök segítségével a hallás utáni értést is beleértve.

A biztonságérzetet egy új nyelv megtanulásakor azt adja, azonban, ha „kipróbáljuk” magunkat, ha valóban kommunikálhatunk az adott nyelven, még akkor is, ha nagyon az elején tartunk benne.

Erre hivatott a LIVE PRACTICE Gasztro, ezt a gyakorlási lehetőséget nyújtja Neked, majd sikerélményhez juttat a nyelv tényleges használatából, ami nélkül nem lehet megszeretni egy újonnan megtanult idegen nyelvet.

bottom of page