top of page
Tanulás- új ismeretek.png
Lp_logó2.png

Lifelong learning LIVE PRACTICE

Úgy vélem, hogy rengetegen vagyunk úgy az idegennyelv tudásunkkal, hogy valamikor valaha tanultunk valamilyen nyelven, de nem használjuk. Állandó jelleggel pedig nem lehet valamilyen tanfolyamra járni.

Ha mégis tudunk minimális időt, pénzösszeget, energiát rászánni a nyelvtudás karbantartására, a LIVE PRACTICE módszer ideális a célra: heti 2-szer szigorúan 45 percet jelent, és élet szerű szóbeli kommunikációt gyakorlunk.

Azok, akik az olasz nyelvtudásukat szeretnék karbantartani gyakorolhatják a fordítást és fogalmazást, a szóbeli ITALIAN LIVE PRACTICE ingyenes bónuszként, mivel van egy Olasz konyha Blogunk, ami kínálja ezt a lehetőséget. llletve  még mindig az olaszosoknak van lehetőségük továbbá találkozni autentikus olasz környezetben olasz anyanyelvűekkel.

De milyen lehetősége van annak, aki nyelvet tanult valamikor és teljesen ingyenesen, és nem  rendszeres foglalkozást vállalva szeretne mégis karban tartani nyelvtudását. Francia nyelvet vagy más nyelvet? Olasz nyelvet is beleértve!

Annak a következő egyedi, maximálisan hatékony lehetőséget kínálom:

a FrançaisFacile.com portál szolgáltatásait: kurzusok, feladatsorok, audió-videó anyagok, chatelés vagy levelezés anyanyelvűekkel. És mindezt ingyenesen, méghozzá úgy, hogy  adatokkal sem kell „fizetni”!

 

De, és ez a lefontosabb kritérium: bár akármikor körül tud nézni sőt gyakorolni a portálon, te mégis a „dilona”, mint FrançaisFacile tanár diákjaként regisztrálj, mert így elérhetővé vállnak olyan szolgáltatások, ami egyébként nem, ha regisztráció nélkül, vagy nem tanár alatti regisztrációval rendelkezel.

 

Ha a „dilona” nevem alá regisztrálsz, a tanítványommá vallsz a FrançaisFacile rendszeren. Ez pedig olyan előny, mintha e-learning rendszeren lennék korlátlan ideig a magántanárod. Mit tehet a tanárod a FrançaisFacile rendszeren?

- megfigyelni, hogy milyen feladatokat oldasz meg,

- milyen nyelvtani-lexikális magyarázatokat néztél meg,

- mi a teljesítményed az adott kurzussal (cours) kapcsolódó feladatoknál

- ennek ismeretében további feladatokat ajánlani, küldeni neked a rendszeren keresztül

 Egyszóval figyelemmel kísérni a tanulásod, a fejlődésed

Kell ennél több? Időben korlátlanul, mennyiségben korlátlanul, és mindezt ingyenesen?

Te pedig akkor lépsz be a portálba, amikor VAN RÁ IDŐD, KEDVED, KAPACÍTÁSOD!

Csak egyvalamire figyelj: ne teljen el több, mint 120 nap, hogy nem voltál bejelentkezve, a fiókodat passzívvá tehetik! Amúgy elég belépni, hogy ez ne következzen be!

Milyen gyakorlási lehetőséget jelent a FrançaisFacile neked?

Kezdőtől a felsőfokig terjednek az anyagok:

- kurzusok (cours): egy bizonyos nyelvtani-lexikális témáról szöveges vagy videós előadás (pl. egy bizonyos igeidő, egy elöljáró szó használata, tematikus szókincs) és az adott témához kapcsolódó minimum egy feladatsor

- feladatsorok minden témáról

Egy másik előnye annak, hogy tanítványom leszel a FrançaisFacile rendszeren az is, hogy én, megfigyelve a teljesítményed, úgy tudok neked kikeresni feladatokat, és ajánlani, hogy nem neked kell ismerned azt a nyelvtani „zsargont”, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a megfelelő nyelvtani témájú feladatot lehessen megtalálni a több százeres feladat mennyiségben.  Nézzünk erről egy példát: te gyengének gondolod a főnévből való mellékneves szóképzést, de magadtól nem „dérivation des noms en adjectifs” kulcsszó alapján keresnél, pedig így kell keresni, ahhoz, hogy pontosan arról szóló feladatsoron tudjunk ezt a nyelvtani tételt gyakorolni. Persze, nem baj, ha más valami jön elő, minden gyakorlás jó gyakorlás, azonban egy nyelvtanárnak megvan az a „technikai” készlete, amit nem is kötelező birtokolni tanulópadban ülve.

Ha azt kérdeznéd most, hogy meddig tudsz gyakorolni a FrançaisFacile portálon tanítványomként, az a válaszom, hogy AKKÁRMEDDIG! Ez Life Learning jellegű gyakorlás neked, vállalás nekem! Nincs időkorlát! Nem az az ígéret, hogy állandó jelleggel csak azzal foglalkozok, hogy figyelem a tanítványaimat, de mindig online vagyok, a V ablaka állandó jelleggel nyitva van előttem, a rendszer jelez nekem, amikor valaki megoldott egy feladatsort, és legtöbbször meg is nézem. 😊

Regisztrálni a  portálon FrançaisFacile mindkét nyelv begyakorlására lehetséges: FRANCIA  és OLASZ nyelvre is, ez utóbbi esetébe Italien Facile fülre kell kattintani, és egy FrançaisFacile rendszerhez tartozó külön weboldal nyílik. A weboldal nyelve francia, de a keresőablakban beírt olasz kulcsszavak alapján lehet könnyűszerrel a kívánt témában feladatokat és kurzusokat találni, de, ha a tanítványom leszel kiválogatom neked a feladatokat személyre szabottan.

A lenti videóban megmutatom, hogyan kell regisztrálni a FrançaisFacile portálon.  

      À bientôt! A presto! a FrançaisFacile, illetve ItalienFacile portálon!
bottom of page