• YouTube Social  Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • fb messenger
  • whats app
  • viber

      Dávid Ilona vagyok, francia és olasz szakos nyelvtanár. A 25  éves nyelvtanári tapasztalatom azt mondatja velem,  hogy a nyelvtudás kulcsa a GYAKORLÁS! Persze, ezzel semmi újat nem mondok, sőt, ezt mondja mindenki kivétel nélkül, aki valamikor valaha tapasztalhatta, hogy mennyire fontos a gyakorlás a tanulási folyamatokban, majd az elsajátított ismeretek aktívan tartásában.

      25 éve francia és olasz általános, 15 éve csak speciális vagy szaknyelvi (gazdasági, gasztronómiai) kurzusokkal foglalkozom, szaknyelvi (Corvinus, BGF-BGE, BME, Szenti István Egyetem intézményeknél letehető szaknyelvi vizsgákra készítettem fel többszáz tanulót), vagy Erasmus projektek keretein belül olasz gasztronómiai szaknyelvet tanítottam, illetve saját kurzust hoztam létre.

 

      Ugyanakkor a „tartós” nyelvgyakorlási lehetőség megteremtése, és ehhez egy külön módszer kidolgozása régóta foglalkoztat, ráadásul úgy vélem, hogy a mai rohanó világunkban egy ilyenfajta „hobby”, ami az egyszer elsajátított nyelv csakis szinten tartását jelenti, kizárólag online tanulási formában kell, hogy megszervezésre kerüljön, hiszen így minimális időt és pénzösszeget kell rászánni. Sőt, jó lenne, ha ez semmilyen levelezéssel (e-mailezéssel) nem járna, nem jelentene semmilyen komoly kötelezettséget (házifeladatot), időben teljesen rugalmas lenne, és lehetőleg érdekes is legyen, hogy a motivációt is szinten tartsa!

 

      Ezeket a kritériumokat figyelembe véve, az e-learning pedagógiája és módszertana kutatójaként (erről a tevékenységemről                                          , illetve az 

 

 oldalon lehet olvasni) és széles spektrumú digitális tanítási eszköztár ismerete mellett dolgoztam ki a LIVE PRACTICE nyelvgyakorlási módszert. Ennek az  ITALIAN LIVE PRACTICE, a HUNGARIAN LIVE PRACTICE (olasz anyanyelvűeknek), a LIVE PRACTICE (gazdasági) Szaknyelv, a Olasz gasztro LIVE PRACTICE (az olasz gasztronómiai szaknyelv tanulóknak) és a Life Learning LIFE PRACTICE típusai már elérhetők.

                                                            

 

      Természetesen, ha tanácstalan vagy abban, hogy milyen szinten is vagy pontosan franciából vagy olaszból, nyelvvizsgát szeretnél tenni, és még nem tudtad eldönteni melyikre készülj, segítek kiválasztani a céljaidnak a megfelelőt. Ha már adott a nyelvvizsgatípus, felmérjük együtt, hogy milyen felkészítés szükséges ahhoz, hogy sikeresen levizsgázz.

Ehhez kérj egy egyéni konzultációs időpontot (a Kapcsolat oldalon tudod ezt megtenni), amikor egy panoráma képet készítünk együtt mindenről, ami a nyelvtudásoddal kapcsolatos: háttérről, alapokról, aktuális tudásodról, igényeidről. A konzultáció végére kialakul, hogy milyen típusú tanulás felel meg a célodnak, majd ezt követően kérésedre tanulási tervet készítünk.

 

      Ám mindenekelőtt nézz körül a weblapomon: olvasd el figyelmesen a LIVE PRACTICE módszer ismertetőjét, gondold ki, neked is megfelelő-e ez a fajta gyakorlási lehetőség!

 

      Ugyanitt megtalálod az Olasz gasztronómia 100%-osan online nyelvi kurzusom, ami nem más, mint olasz gasztronómiai szakkifejezésekkel gazdagított online OLASZ KEZDŐ NYELVTANFOLYAM!

       Mindezek mellett egyéb tanulást segítő online tananyagot is találsz az online iskolánk felületén: Schooltv’s online school. A tananyagkészlet folyamatosan bővül, érdemes minél gyakrabban ellátogatni az oldalra.

 

       Sőt! BLOGOK is várnak rád: ​

 

 - A FRANCIA és OLASZ nyelvtanuláshoz kapcsolódó „blogbejegyzéseket” 1 perces francia videók és 1 perces olasz videók sorozatok formájában láthatod, s  megnézheted ezeket a You Tube csatornámon is, ahol tematikus lejátszási listába vannak szedve.

 

 - Az OLASZ KONYHA BLOG neves olasz konyhaművészeti szakértők hozzájárulásával és az Olasz Kultúrintézet közreműködésével jött létre. A Blog  frissítéseinek követésével értékes információkat olvashatsz, megismerheted az olasz konyhaművészet titkait MAGYARUL! Az eredeti olasznyelvű cikkek folyamatosan fordításra kerülnek.

 

Rólam írták:

A Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola éveken keresztül dolgozott együtt a Leonardo da Vinci és az Erasmus + programok megvalósításában Dávid Ilonával és az Eu-Project-tel. Munkánk során több mint 50 tanuló számára tudtunk több hónapos olaszországi szakmai gyakorlatot biztosítani. A programok megvalósítása során Dávid Ilona koordináló, szervező, kapcsolattartó és nyelvoktató feladatokat látott el. Munkájában minden esetben a tanulók érdekeit tartotta szem előtt. Nagy odaadással, magas minőségben, energikusan és kreatívan oldotta meg feladatait. Különösen kiemelkedő eredményességgel kezelte a problémás, nehéz helyzeteket, eseteket, melyek megoldásában mindig aktívan és hatékonyan működött közre. Fejlesztési javaslatai, kreatív megoldásai a projekteket előre vitték, azok minden esetben a tanulók számára újabb hasznos területeket nyitottak meg.

Kóbor Zoltán


igazgató
Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola

Referenciák

© 2017 PROMO DIGITAL -. 1077 Budapest, Izabella utca, 3/A Adószám: 56656707-1-42                 

© Copyright PROMO DIGITAL Dávid Ilona, Webmaster: Dávid Ilona