top of page
E-learning rendszer implementálása

        Igen releváns előnye az e-learning rendszerben szervezett oktatásoknak az a hosszútávon jelentős megtakarítás többféle erőforrás tekintetében. Különböző kutatások bizonyították, hogy az ilyen típusú tanulást alkalmazó vállalatoknak a képzésre szánt korábbi költségvetésnek 20-90%-át sikerül megtakarítaniuk. Ez számos költség megszüntetésével, az emberi és anyagi erőforrások észszerűsítésével, és mindent egybevetve, az alkalmazottak képzésével kapcsolatos hatékonyabb munkamódszerrel érhető el.

        Egy hagyományos tantermi oktatás interaktivitását eléggé nehezen elképzelhető reprodukálni az aszinkron e-learning oktatásban, de a mai rendszerek lehetővé teszik a tananyag és a diák közötti interakciót, és a tanárnak vagy rendszergazdának, adminisztrátornak lehetősége van begyűjteni minden tananyaggal, és tanulási folyamatokkal kapcsolatos információkat: a hatékony oktatáshoz hozzájárulhat például, ha a rendszer rögzíti melyik tesztkérdésnél időztek a tanulók legtöbbet. Bizonyos statisztikákat elérhetővé lehet tenni a diákok számára is, így azonnali visszacsatolással akár rögtön megtudhatják, hogy melyik tananyag-részt érdemes ismételniük. A rendszerben rögzített adatok segítségével a munkáltató figyelemmel kísérheti a munkavállalók előrehaladását, az adott cég igényei szerint, egyszerűbb, vagy bonyolultabb beállításoknak köszönhetően.

         Ugyanakkor a cégeknek minket választani nem kell, hogy óriási horderejű döntésnek legyen!

        Az általunk kínált megoldásokat rugalmasan illeszkedhetnek be egy abszolút egyszerű technológiai infrastruktúrába, ugyanúgy, ahogy egy komplex LMS rendszerbe.   

Az e-Learning rendszer implementálási tanácsadási folyamat első lépése egy kötelezettséggel nem járó brainstorming beszélgetés, amikor megvizsgáljuk egyűtt:
  • - a cégben megjelenő képzési igényeket,

  • - a meglévő tudásanyag jellemzőit,

  • - a cég eddigi képzési -továbbképzési gyakorlatokat,

  • - szokásokat,

  • - az új belépők képzési módját, -

  • - a cég technológiai infrastruktúráját, -

  • - a céges kommunikációt, az alkalmazni kívánt vagy szükséges szabványokat

  • - az e-Learning alkalmazásáról

LMS (Learning Management System)

          e-learning keretrendszer

ábra_elearning.PNG

            Az e-learning keretrendszer megtervezésre egy, az ügyfélnel semmilyen kötelezettséggel nem járó kereasztal beszélgetéssel kezdődik az igényfelmérés.

           A tanácsadási szolgáltatás célja a platform kiválasztása, az estelegesen melévő patform optimizálásra irányuló döntéshozatal.

                  Fő kritériumok:

       -  a tanulók száma

       -  az oktatási anyag volumene

       - a képzések specificitása

  Az E-learning keretrendszer implementálási tanácsadás során még megvizsgáljuk együtt:

- a meglévő keretrendszert

- a meglévő kurzusok, tananyagok szabványait

- a meglévő SCORM anyagok technológiai összetételét

- a cég network infrastruktúráját

- a cég oktatásimenedzsement gyakorlatok

E-Learning keretrendszer bevezetése, beüzemeltetése

      Keretrendszer értékelése és kiválasztása feladatok szerint:

                             Az e-Learning rendszerek tartalomkezelők és menedzselő rendszerek. Szolgáltatásai nemcsak az oktatásban használhatók fel hatékonyan, hanem például projektek lebonyolításában is.

       

             Így akár a meglévő, akár az bevezetendő keretrendszer feladata, hogy technikai hátteret biztosítson:

                           

                                                              - az e-tananyagok fejlesztéséhez, tárolásához, használatához, illetve

                                                              - a tanulmányi előmenetellel, a tanulókkal és kurzusokkal kapcsolatos                                                                                 szervezési feladatok ellátásához.

                                                             -  a tanítási-tanulási folyamat tartalmához feladatokat lát el

                                                             - adminsztrativ irányítás feladatokat lát el

                                                             - kommunikációs pltaformként szolgáljon a rendszer használói számára, mely                                                                  egy képzés folyamán nélkülözhetetlen.

pipa.png

      Keretrendszer értékelése és kiválasztása a komplexitása szerint

4019.jpg

Legfontosabb vizsgálandó szempontok:

- magas rendelkezésre állás (high avaiability)

- skálázhatóság (scalability)

- használhatóság (usability)

- stabilitás (stability)

- biztonság (security)

- együttműködő képesség (interopertabilty)

      Keretrendszer bevezetése, próbaüzemeltetése

A keretrendszer tesztelési időszakot követően kővetően 1 éven át állunk rendelkezésre a hibák javítására, a folyamatok optimizálására.

         LMS (Learning Management System)

          e-learning keretrendszer alternatívái

Az oktatási befektetésnek, mint minden más befektetésnek meg kell térülnie. A kiválasztáshoz nem szabad a szoftvergyártók által nyújtott teljes funkciónalitást felvállalni, üzleti és oktatási megközelítésből egyaránt meg kell vizsgalni.

web.png
Web alapú oktatási portál LMS rendszer helyett

Ha olyan kisebb vállalkozással állunk szemben, ahol egy LMS rendszer implementálása nem szükségszerű abból adódóan, hogy a kis létszámú munkavállaló és azok tanulásuk megfigyelése kevesebb kritériumnak kell, hogy eleget tegyen, ott egyszerűsített módon is kivitelezhető az e-learning rendszer létrehozása, vagy a keretrendszer implementálása: egy olyan webportállal, amely jól kezeli a jogosultságokat, felhasználói fiókokat biztosít és megfelelő admin monitoring funkciókkal van ellátva.

office.png
Microsoft Office-ból LMS!

Egy mikro, pár főből álló vállalkozásnak az Office Pro is elegendő: megfelelően kell beállítani a sharepointokat, a jogosultságokat, az office social site-ját a közvetlen, szinkronizált kommunikációhoz, a Skype Pro funcióit.

Garancia és rendelkezésre álllás

Az e-Learning rendszer implementálását folyamatos konzultáció mellett végezzük, ezt követően egy éven át rendszeres workshopokat szervezünk. Multicsatornás, akár azonnali konzultációk is lehetségesek, megegyezés szerint.

A garanciát úgy vállaljuk, hogy 1 éven át rendelkezésre állást biztosítunk.

Minden általunk implementált modulhoz, digitális kompetenciához oktatást biztosítunk. Rendszeres workshopok alkalmából figyelmesen meghallgatunk mindet észrevételt, ennek függvényében és természetesen indokolt esetben, átalakítási munkába fogunk.

Kapcsolatos szolgáltatások

Kérdésed van! Írj nekem!

bottom of page